fbpx

Waarom leef je veel gelukkiger na een mindfulness training?

Mindfulness beïnvloedt alles wat je doet. Je doet alles met aandacht en wordt weer bewust van jezelf. Na de training zie ik de omslag. Verandering van omgang met je kids, ouders, vrienden etc. en betere keuzes in je werk gaan maken. Je weet hoe je de piekerknop uit kunt zetten en daardoor is het opgejaagde gevoel en stress een stuk minder. Je gaat dingen anders doen zoals:

gelukkiger leven
1 Je neemt je gedachten niet allemaal meer te serieus.

Je onderzoekt je gedachten en neemt ze niet allemaal meer voor waar aan, want gedachten zijn geen feiten. Je oordeelt minder hard naar jezelf maar ook naar anderen. Hierdoor leef je een stuk makkelijker.

2 Je gaat emoties niet uit de weg.

Je probeert emoties niet te ontkennen en vermijden. Ze mogen er gewoon zijn, ben je verdrietig dan mag je verdrietig zijn of ben je blij dan mag je blij zijn. Emoties horen bij het leven, ze komen maar ze gaan ook weer.

3 Je zorgt goed voor jezelf.

Je neemt tijd voor jezelf om te ontspannen en verzorgt je lichaam goed. Je maakt de juiste keuzes en weet wanneer je nee moet zeggen.

4 Je gaat meer naar buiten en geniet van de natuur.

De natuur is een bron van inspiratie. Je krijgt rust en tegelijkertijd laad je je accu weer bij.

5 Je kunt je volledig concentreren op wat je aan het doen bent.

Je focust op 1 ding tegelijk. Multi-tasken doe je niet, want je weet dat 2 dingen tegelijk met evenveel aandacht doen onmogelijk is. Met multitasking doe je de taken maar half en het veroorzaakt onrust. Je doet één ding tegelijk en geeft het alle aandacht.

6 Je weet wanneer het tijd is om even pauze te nemen en tot rust te komen.

Je weet wanneer je even een mini-break moet inlassen. Even inchecken bij jezelf, gaat het wel goed met me? Heb ik ergens spanning in mijn lijf, zit ik met opgetrokken schouders te werken? Ben ik met het juiste bezig? Een mini-pauze om je accu weer op te laden en weer fris en met nieuwe energie verder kunt gaan met de dag.

7 Je begrijpt dat alle dingen komen maar ook weer gaan.

Je kunt dingen accepteren en loslaten.  Je weet dat als je je ertegen verzet, het groter wordt en blijft terugkomen. Door het te accepteren kun je het loslaten en daardoor krijg je meer rust.

Mensen die mindful zijn ervaren een gelukkiger leven. Ze wachten niet op gelukkige momenten, maar maken van gewone momenten geluksmomentjes.

Wat ervaringen van deelnemers:
Van alleen maar in mijn hoofd bezig zijn, weer terug in mijn lijf. Dat is wat ik voel wanneer ik terug denk aan de mindfulnesstraining. Wat ik vooral prettig vond was de nuchtere aanpak van Ans. Geen zweverige aanpak, maar bij de kern komen en blijven. Ze heeft mij geholpen om weer meer in balans te komen, om weer mijn rust en ontspanning te vinden waardoor ook mijn lichamelijke klachten zijn verminderd.

Ik heb ervaren dat mindfulness zo veel meer is dan alleen oefeningen om te ontspannen. Het helpt me om te stoppen met piekeren, tot rust te komen en alles vanuit een ander perspectief te bekijken; positiever in het leven te staan. Deze training is echt een cadeautje voor jezelf! Mindfulness bij Leefoptimaal is echt een aanrader!

In de loop van de jaren veel meegemaakt en geen plaatsje kunnen gegeven. Altijd stres en onrust in mijn lijf en veel gedachtes in mijn hoofd. Na een paar lessen kon ik bepaalde dingen los laten. Rust in mijn hoofd en slapen ging beter. Ik ben Ans zeer dankbaar dat ik mij nu veel beter voel en met situaties om kan gaan.

Binnenkort starten weer nieuwe mindfulness trainingen. Perfect op tijd voor jou om nu de stap te zetten om wat makkelijker te gaan leven. Als jij dit ook wilt, dan klik op onderstaande link voor meer informatie en aanmelden.

Mindfulness training LeefOptimaal

LeefOptimaal is ideaal gelegen in Oss op 3 minuten loopafstand van het station Oss-West en op 5 minuten afstand van de snelweg. Kom je met de auto, dan is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.