Vervolgtraining mindfulness

Dit is een vervolgtraining op de mindfulness training van LeefOptimaal met nieuwe onderwerpen, zoals mindful omgaan met digitale technologie, mindful communiceren, relaties te verbeteren, vergeving en (zelf)compassie.

Deze mindfulness vervolgtraining betekent een verdieping en verbreding van je mindfulness vaardigheden. Het doel van de vervolgtraining is verdere integratie van mindfulness in je dagelijks leven.

Wil jij na de eerste training nog:

 • meer (be)grip hebben
 • meer rust en ruimte ervaren
 • het heft in eigen handen hebben
 • meer vriendelijkheid ervaren
 • jezelf en anderen vergeven
 • meer ontspanning

We weten heel goed hoe we voor anderen kunnen zorgen maar vergeten vaak om goed voor onszelf te zorgen. Zeker in lastige situaties, die in het leven niet altijd te vermijden zijn, kan een vriendelijke, compassie volle houding naar onszelf veel ruimte geven. Deze vervolgtraining is dan ook een mooie aanvulling op de eerste training.

Bij de training krijg je oefeningen en audiobestanden  om mindfulness verder te ontwikkelen. Aan het einde van de cursus kun je gezonder met jezelf en met anderen omgaan, een aantal mindfulness-technieken toepassen die effectief zijn, jezelf en anderen vergeven, beter communiceren en een betere emotionele gezondheid zodat je nog meer optimaler kunt leven.

Dit is een 4-weekse mindfulness training in een kleine groep.

 • Nadat het weer was toegestaan i.v.m. het coronavirus heb ik de vervolgtraining gevolgd bij Ans. Met alle maatregelen werd netjes rekening gehouden. Ik adviseer iedereen die de mindfulness training heeft gevolgd de vervolg training te volgen. Je leert nog meer mindful toepassen in het dagelijks leven en je gaat nu net iets dieper. Je moet ook harder je best doen maar dit heeft mij meer inzicht gegeven. Ans bedankt voor alles! - Vera

 • Graag wil ik dit even schrijven omdat ik 4 fijne weken heb gehad, nadat ik eerst mindfulness heb gedaan en nu de vervolgtraining , je krijgt er nog meer nieuwe inzichten mee, een echte aanrader en de appjes die je krijgt zijn ook super fijn het is een echte aanvulling. Ans super bedankt je bent een topper, ik kom snel een keer terug voor de klankschaal sessie.👍🏻😘 - Angelie

 • Na de basistraining was ik al overtuigd dat ik de vervolg training bij je wilde volgen. Toen ik uiteindelijk een oproep van je kreeg voor de vervolgtraining kwam ik tot de conclusie dat ik er eigenlijk ‘geen tijd’ voor had.. Het ‘geen tijd hebben’ is een dagelijks probleem voor mij, en daarom juist de beslissing gemaakt de training wél te gaan volgen!
  En wat ben ik blij dat ik de stap gezet hebt. want ondanks mijn drukke to do list met gezin/werk ect. was het iedere week een moment waarin ik even voor mezelf zorgde. Even de volledige focus op het hier en nu, met de heerlijke warme stem van Ans.
  Wederom weer een aantal nieuwe oefeningen geleerd die enorm praktisch zijn en makkelijk toepasbaar. We hadden een fijn clubje, het was altijd gezellig en hebben veel gelachen.
  Door de vervolg training ben ik ook weer oefeningen toe gaan passen uit de basis training.
  Inmiddels heb ik verschillende oefeningen thuis toegepast en het helpt mij enorm om tussen mijn drukke leven door, te ontspannen. Dikwijls denk ik nu weer; oh..dit had ik eigenlijk eerder nodig gehad.
  Ik geniet meer van de kleine dingen en ben minder prikkelbaar en heb meer geduld! Voor iedereen die twijfels heeft; ga nu voor jezelf zorgen en gun jezelf dit! - Gwenn

 

faq mindfulness


Artikelen die je ook interessant kan vinden