fbpx

Stiltedag – miniretreat

Een verwendag

Je kunt iets moois kopen voor jezelf, een etentje, daar geniet je dan van. Wil je op een andere manier goed voor jezelf zorgen, laat je dan helemaal onderdompelen in de rust en de stilte, jezelf weer vinden, niets hoeft. En vooral jij hoeft even helemaal niets. En het gekke is, als jij niets hoeft, dan gebeurt er van alles. Echt even op adem komen, vertragen en verstillen. Je eigen ruimte weer voelen en innemen.

Megen mindfulness

Deze stiltedag / mini retreat is speciaal voor bezige bijtjes, duizendpoten en harde werkers die zichzelf in het dagelijks leven makkelijk voorbij hollen. Even me-time, lekker de boel de boel laten, niets hoeven, niets moeten, geen deadline, geen to-do lijstjes. Alleen maar zijn. Met jezelf. In alle rust en stilte met alle aandacht voor jezelf en in de stilte je eigen stem weer horen. Ervaring met mindfulness of meditatie is absoluut niet vereist. Het gaat om de intentie en de beleving.

Programma

We doen samen in stilte verschillende mindful meditatie oefeningen, een wandeling, mindful bewegen, een klankschaal sessie, in stilte drinken en hapje eten. We hebben een fijne plek binnen, maar we gaan voornamelijk buiten genieten in de mooie tuin met veel privacy. In het voorjaar en de zomer is het zelfs mogelijk om lekker aan de rand van het zwembad te oefenen en in stilte te genieten van het mooie blauwe water. Heel bewust contact maken met de warmte of kou, de wind, de regen en misschien ook wel een heerlijk zonnetje op je huid.

Door de oefeningen in stilte uit te voeren krijg je de gelegenheid om naar binnen te gaan, alle oefeningen worden begeleid door de trainer (die dus wel aan het praten is). Er is natuurlijk ruimte voor eigen invulling: om te schrijven, lummelen, staren, mijmeren en vooral even niets. Je gaat naar huis met fijne energie, heel ontspannen en ook een stuk lichter dan toen je kwam.

Cadeautje voor jezelf

De stiltedag / mini retreat is zeker geschikt voor jou als je eens wil ervaren wat verstilling met jou kan doen, zonder meteen cold turkey de stilte in te duiken. Of als uren stilzitten op een matje niet echt jouw ding is en je eigenlijk geen tijd hebt. Maar wel een enorme behoefte hebt om even uit te checken, te vertragen en stil te worden van binnen. Waar je meer kunt ontspannen en zachter kan worden. Uit ervaring weet ik dat de impact van de stiltedag nog lang en weldadig doorwerkt.

Locatie: Oss op 3 minuten loopafstand van het NS-station.

Eigen groep

Dit retreat is ook te boeken met een eigen groep voor als je eens op een andere manier invulling wilt geven aan een vriendinnen uitje of een ontstress dag voor collega’s, teambuilding maar dan net anders. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met me op en dan stemmen we je wensen af.

Kijk ook eens hier