fbpx

Simpele manier om je leven te verbeteren door je telefoon!

Mijn telefoon behandel ik voorzichtig en zorg dat hij altijd goed is opgeladen. Maar wat deed ik als mens? Ik gunde mezelf geen tijd om mezelf tussendoor op te laden. Ik probeerde steeds meer taken op dezelfde accu voor elkaar te krijgen. Holde maar door en nog even dit en nog even dat en negeerde alle signalen.

leven te verbeteren

Op tijd opladen

Door maar door te hollen, loop je het risico dat je een tijd onbereikbaar bent omdat je accu al lang leeg is. Dus zorg ervoor dat je jezelf op tijd oplaadt. Je voorkomt uitval en blijft vol energie zitten. Dit kun je heel makkelijk doen door wat mindful momentjes te maken in je dag.

Beschermingshoes

Om mijn telefoon heb ik een beschermingshoes zitten, zodat hij minder snel beschadigd. Ook jij kunt jezelf beschermen door je eigen groot en sterk te maken. Hierdoor beschadig je minder snel.

Energiebesparingsmodus

Als de batterij van mijn telefoon bijna leeg is, krijg ik een melding dat de energiebesparingsmodus wordt ingeschakeld. Door deze modus kun je zo lang mogelijk nog doen met de laatste energie. Alle achtergrondactiviteiten (zoals e-mail ophalen en de laatste updates van media) worden tijdelijk verminderd totdat je telefoon weer volledig is opgeladen. Besteed je aandacht aan de belangrijkste taken en zorg voor minder afleiding. Ga je toch te lang door dan geeft hij nog een piepje zodat je nu echt moet gaan opladen! Negeer dit signaal niet en pak tijd voor ontspanning door bijvoorbeeld de mindfulness oefening ‘bodyscan’ te doen.

Voorzichtig vastpakken

Ik pak mijn telefoon altijd voorzichtig vast omdat hij kwetsbaar is. Als iemand het moeilijk heeft en kwetsbaar is, dan pak haar voorzichtig vast door bijvoorbeeld een arm om haar heen te slaan of een knuffel te geven. Geeft een goed gevoel voor allebei!

Updates

Regelmatig update ik mijn telefoon, want hierdoor verbetert hij. Update jezelf door te groeien: lees inspirerende boeken, pak een nieuwe hobby op of volg een workshop of cursus. Ga je van versie 1.0 naar 2.0!

Maak er een gewoonte van om iedere keer als je je telefoon vastpakt, even je eigen accu te checken. Hoe is je energielevel nu? Kan ik nog even door of is het tijd om op te laden. Dit zorgt ervoor dat je niet meer over je grenzen gaat en meer energie en ontspanning zult ervaren.

Liefs,
Ans

P.S. Haal het beste uit jezelf en maak van jezelf de verbeterde versie 2.0. Meld je aan voor de training, zodat je alle tools in handen krijgt voor meer energie en ontspanning.