fbpx

Rust in je hoofd door Corona lockdown

Kom jij nu ook tot de conclusie dat je van alles moet en het lastig is om nee te zeggen tegen een uitnodiging? Dat je het jezelf soms extra moeilijk maakt? Dat het nu anders is en rustiger is?

Wat een rust nu

Ik hoor van veel mensen dat ze nu beseffen dat het zonder al die feestjes, bijeenkomsten en afspraken niet saai is, maar ze meer relaxed en ontspannen zijn. Je houdt zoveel meer tijd over omdat je geen kadootjes, nieuwe kleren en schoenen hoeft te zoeken voor dat ene feestje. En je wilt natuurlijk altijd een origineel en leuk cadeau geven dus kost het mega veel tijd en na lang zoeken beland je dan toch in de slijterij voor een fles wijn of de bloemenzaak. Eigenlijk gefrusteerd omdat het toch niet gelukt is om het originele cadeau te vinden. De vergaderingen die uitlopen door een collega die lang van stof is, zijn op een of andere manier met Teams of Zoom een stuk korter. Ook de reistijd van de afspraken met leveranciers en klanten valt weg. Het werk is veel efficiënter en rustiger omdat je niet gestoord wordt door collega’s met een vraag.

mindfulnessboek
Je hoeft niets te missen

Als je nu ‘s avonds op de bank zit en je social media checkt of tv kijkt, zie je geen allerlei aantrekkelijke evenementen of dingen waar je bij had willen zijn. Het fear of missing out (angst van iets missen) is weg. En wat een rust geeft dit in je hoofd. Eigenlijk wordt het in plaats van angst om iets te missen juist het plezier om niets te hoeven. Door de stilte en rust krijg je nieuwe ideeën, je pakt een oude hobby weer op, tijd om eindelijk die overvolle kledingkast op te ruimen. Mij bracht het tijd om het werkboek aan te pakken en te laten drukken (stiekem best trots op), zoveel mooier om aan mijn klanten te geven.

Hoe kan ik de rust behouden nu er weer meer vrijheden komen

Ben jij blij dat we weer mogen en dat de lockdown minder streng wordt of boezemt het ook wat angst bij je? Want dat heerlijke ontspannen gevoel van “niets moet” wil je behouden. Kijk eens of je meer bij je gevoel kunt blijven en voor jezelf kiest. Volg je intuïtie en doe de dingen die bij je passen en waar je blij van wordt. Mindfulness kan je daarbij helpen, je leert om beter voor jezelf te gaan zorgen en bewuster te gaan leven. Half september starten weer nieuwe trainingen en ga ik je helpen om betere keuzes te maken en meer rust in je hoofd te krijgen.

Liefs, Ans

leefoptimaal praktijk