fbpx

Op vakantie tijdens de lockdown, het kan wel!

Mis jij de vakantie ook zo? Op vakantie ervaar je ontspanning en heb je tijd voor jezelf. Je wordt loom en krijgt rust in je hoofd.

Dat vakantiegevoel kun je ook in deze lockdown ervaren. Je hoeft er de deur niet voor uit. Binnen enkele minuten zit je op de plek waar je moet zijn. Geen lange autorit of vliegreis  nodig. Lekker met je voetjes in het warme zand. Je hoort hoe de golven de kust bereiken over het zand spoelen en weer terug. Je hoort misschien de schelpjes rinkelen. Misschien een cocktail in je hand of een koud biertje, wat wil je nog meer?

Op reis met je brein

Je kunt op reis met behulp van je brein. Ik leg het je uit. Je brein is een geweldig instrument om te visualiseren. Visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld. En zo kun je gewoon op strandvakantie gaan! De volgende vraag is logisch: hoe doe je dat dan?
 

Hoe visualiseer je nu dat je op vakantie bent?


Je visualiseert dat je weer terug bent op de plek waar je ooit op vakantie aan zee zo gelukkig was. Al visualiserend beleef je de magische momenten van toen opnieuw. Visualiseren leer je door het te doen. Om je hierbij te helpen heb ik een audiobestand opgenomen.

Op die audio leid ik je met mijn stem terug die vakantie in. Met het geluid van de zee op de achtergrond zul je het nog intenser beleven. Lukt het de eerste keer nog niet zo goed, dan zul je zien dat het na een paar keer luisteren en oefenen al beter gaat. Je kunt de audio gratis luisteren onderaan dit blog. Hieronder staat de audio uitgeschreven, je kunt deze ook lezen en steeds per stap doen wat er staat. Kies wat jij gemakkelijk vindt. Doe je dit voor het eerst, dan probeer je allebei de manieren gewoon een keer uit.

Ga je met me mee op vakantie?

Stap 1

Ga lekker ontspannen liggen of zitten. Luister naar je ademhaling en sluit dan je ogen. Volg je ademhaling in en uit. Vertraag je ademhaling. Voel hoe je zit of ligt. Maak het comfortabel voor jezelf. Voel hoe je lichaam ontspant. Je bent helemaal ontspannen en je bent klaar om naar een speciale plek toe te gaan.

Stap 2

Denk nu terug aan een fijn moment tijdens een strandvakantie. Het is lekker warm. Je voelt een koele bries. Je voeten zakken weg in het zand.

Stap 3

Hoor het geluid van de zee. Misschien hoor je meeuwen. De golven die tegen elkaar aan botsen.

Stap 4

Kijk om je heen. Je ziet de zee en de witte schuimkoppen. Hoe de golven het strand oprollen en schelpjes brengen en weer terug de zee ingaan. De mensen die langs slenteren.

Stap 5

Ruik de zoute lucht van de zee. De frisse lucht die je neus instroomt en je longen vult. Ga helemaal in het moment op het strand, het relaxte gevoel, hoe de cocktail of het biertje smaakt, de warmte van de zon op je huid. Je voelt je ontspannen en loom.

Stap 6

Adem een paar keer diep in en uit om weer langzaam terug te komen van binnen naar buiten. Kom langzaam terug in het hier en nu en open langzaam je ogen.

Welkom terug

Door deze  6 stappen regelmatig te herhalen of de audio te luisteren, ga je in deze lockdown gewoon lekker op vakantie en ervaar je het vakantiegevoel. Dit kun je op elke plek en op ieder tijdstip doen, door deze stappen te volgen of mee te laten nemen door deze fijne audio. Ik ben erg benieuwd hoe je deze vakantie hebt ervaren!


P.S. Half september starten de nieuwe trainingen. Wil je niet wachten dan kun je zelfs meteen starten met het Optimaal programma.

Ben je er klaar voor om mee te gaan op strandvakantie? Claim hier je ticket en luister naar de fijne audio!

Na ‘verzend’ krijg je een mail om je aanmelding te bevestigen. Mocht je de mail niet ontvangen, kijk dan even in je spam/ongewenste email.
Je email-adres is veilig bij mij. Ik stuur je ook af en toe tips en nieuwe mindfulness oefeningen. Je kunt je altijd onderaan iedere e-mail afmelden.