fbpx

Blog jezelf omarmen

Kun jij jezelf omarmen?

Hoe makkelijk is het om iemand anders te helpen? Lief voor iemand anders te zijn? Aandacht en zorg te geven? Complimenten te geven? Blij worden als iedereen om je heen blij is? Maar zijn die anderen ook blij als jij goed voor hun zorgt, maar jezelf voorbij loopt en daardoor gespannen bent?

Wat klinkt dat toch logisch om goed en lief voor jezelf te zijn, maar voor de meesten is het knap lastig. Als je iets vervelends meemaakt, kun je dan jezelf omarmen en troosten? Laat je het verdriet zien of krop je het op, niet zeuren er zijn wel ergere dingen toch? Schouders eronder en door.

jezelf omarmen

Heel lang heb ik gedacht en dus ook geloofd: je bent niet knap genoeg, niet slim genoeg, te dik en daardoor twijfelde ik aan mijzelf. Ik was bang om mijn man kwijt te raken, want die vind zeker iemand die leuker, slanker, knapper en slimmer is. Ik was ervan overtuigd dat de relatie geen stand kon houden. Gelukkig had ik het fout. Die zelfkritiek was ik op een gegeven moment klaar mee en ben ik op zoek gegaan naar manieren om dit te veranderen. Lief voor mezelf te zijn en mezelf accepteren, ik ben goed zoals ik ben.

Want doordat we vinden dat we slanker, productiever, succesvoller, aantrekkelijker, slimmer en sportiever moeten zijn, maken we onszelf één ding duidelijk: zoals ik nu ben, ben ik niet goed genoeg. Ik ben pas goed genoeg als ik anders word dan ik ben.

Lukt het jou om jezelf te omarmen met liefde? Loop niet te lang door en begin vandaag nog met echt leven en omarm jezelf, want jij bent precies goed zoals je bent! Jij bent de enige die hieraan twijfelt en de enige die deze twijfel ook weer kan weg nemen.

Zoals de Chinese filosoof Lao-Tzu schreef: “Als je jezelf accepteert, accepteert de hele wereld jou.”

Ik nodig je uit je leven optimaal te gaan leven en jezelf te omarmen. Ik ondersteun en inspireer je graag. Wie weet zie ik je binnenkort in een van mijn trainingen of klankschaal sessies / klankbeleving.

Liefs, Ans


Hierna lezen