fbpx

Mindfulness groepstraining

Mindfulness training is effectief bij stress en zorgt ervoor dat problemen en piekeren je leven niet beheersen, er ontstaat ruimte en meer balans in je leven.

Met de trainingen leer je om je gedachten op een rijtje te zetten en het ontwikkelen van een goede focus. Het wordt hierdoor een stuk gemakkelijker om je gedachten te ordenen en een overzicht hiervan te krijgen. Dit leidt er toe dat je goed kunt bepalen welke gedachten je focus verdienen en welke minder. Of met andere woorden je leert weer de goede keuzes voor jezelf te maken. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd en heb je minder last van piekergedrag.

Dit is een mindfulness training in een kleine groep.  De training in een groep is waardevol omdat er tijdens de sessies ervaringen worden gedeeld. Het is geen praatgroep. Je belandt niet in een groep waar voortdurend over problemen wordt gepraat. We praten over de ervaringen en hoe je mindfulness integreert in je dagelijks leven. Hierdoor kan ik persoonlijke tips geven en leer je ook veel van de andere deelnemers. Dit is een meerwaarde van de groepstraining.

Als je tegen een groepsverband opziet of een op maat training mindfulness prefereert, dan kun je kiezen voor een individuele training.

minder stress, zelfvertrouwen, gelukkig

De trainingen op locatie in Oss duren 1,5 uur. We beginnen met koffie/thee en een kleine oefening om de hectiek van de dag los te laten. De onderwerpen die we gaan aanpakken zijn omgaan met hindernissen en grenzen, de vele gedachten die we op een dag hebben, leven op de automatische piloot of liever aanwezig in het nu, acceptatie, hoe zorg ik voor mezelf, hoe ga ik om met stress en geniet ik volop van mijn leven.

Eén training zal buiten worden gegeven in de vrij gelegen tuin en waar de wind door je haren waait en je de zon (of de regen) op je gezicht voelt en de geur van de natuur je zintuigen prikkelt. Daarnaast ga ik je prikkelen om tussen de trainingen door de mindfulness houding in de praktijk te oefenen. Ik stuur gedurende de training sessies ook digitale begeleiding via whatsapp door middel van reminders en oefeningen.

mindfulnessboek
werkboek LeefOptimaal

Bij de training hoort een mooi werkboek, zodat je ten allen tijde de lessen terug kan lezen. Er staan ook (invul)oefeningen in, zodat je aan het einde van de training sessies beschikt over een mooi naslagwerk.

aanmelden leefoptimaal

Deze training wordt in een kleine groep gegeven van maximaal 5 deelnemers. De praktijk van LeefOptimaal is ideaal gelegen in Oss op 3 minuten loopafstand van het station Oss-West en op 5 minuten afstand van de snelweg. Kom je met de auto, dan is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

mindfulness training

 

Misschien vind je dit ook interessant