fbpx

Mindfulness oefening de video-opname

Probeer vandaag eens de tijd te nemen om de omgeving echt in je op te nemen, alsof jijzelf de camera bent die een video-opname aan het maken is.

Wat gebeurt er allemaal om je heen? Wat is er precies te zien? Is er veel beweging? Hoe zit het met het licht? Is het schemerig of juist licht? Is er veel kleur om je heen? Hoe zit het met de geluiden om je heen? Zijn er veel verschillende geluiden om je heen of maar een paar? Is het geluid hard of zacht? Uit welke richting komt het geluid? Wat hoor je dichtbij? Wat hoor je in de verte? Zijn er prettige geluiden in de omgeving? Hoe zit het met de storende geluiden? Registreer wat er allemaal gebeurd. Je traint hiermee om je bewust aandacht te richten op het hier en nu.

Je kunt bij deze oefening ook daadwerkelijk een opname maken (hou deze dan op de hoogte van je gezicht). Probeer tijdens het maken van de opname heel bewust te zijn van wat de camera registreert. Wat ziet deze? Wat hoort deze? Dit zie en hoor jij namelijk ook. Jij bent namelijk in wezen ook een videocamera, maar dan vlees en bloed, maar wel met een stuk meer functies.

Beschrijf eventueel nog wat je hebt gezien en gehoord.

Veel plezier en maak er een prachtige opname van!

 

Meer weten over mindfulness