fbpx

Mindfulness en creativiteit bij kanker

Een leuk artikel in de krant de Rucreant over mij en stichting Chaja.

kanker

Ik heb zelf veel gehad aan de combinatie van mindfulness en daarbij creatieve uitingen. Want kanker doet wel wat met je, niet alleen met jezelf maar ook de naasten om je heen. Het besef van sterfelijkheid, maar ook kwetsbaarheid en hoe verder te gaan.

Door eens uit je comfort zone te gaan en iets nieuws te gaan proberen, wordt je uitgedaagd. Het brengt nieuwe energie en kan het accepteren makkelijker maken. Doordat je het accepteert kun je het ook beter loslaten en krijg je rust in je hoofd en minder angst. Dit train je bij mindfulness en leert ook meer om van dag tot dag te leven. Bijvoorbeeld tijdens de behandelingen dacht ik: morgen krijg ik chemotherapie en dan weet ik dat ik me beroerd ga voelen, maar vandaag probeer ik te genieten want het heeft geen zin om deze dag te laten verpesten door me daarover nu druk te maken. Dit heeft mij erg geholpen om zo positief mogelijk te blijven tijdens de operaties, bestralingen en chemotherapie.

11 jaar verder geef ik dit door en geef ik mindfulness training bij Leefoptimaal, zo fijn om mensen te helpen en nieuwe inzichten te geven. Hierdoor ervaren ze meer rust en genieten ze weer van de alledaagse dingen.

Door creatief aan de slag te gaan, kun je uiting geven aan je gevoelens en heb je fijne afleiding. Met beeldhouwen en een steen aan de slag gaan is super spannend, maar er gebeurt en ontstaat elke keer iets moois.

kanker

Kijk eens bij stichting Chaja wat voor een leuke creatieve activiteiten er op de agenda staan. Zeker een aanrader en daag jezelf uit en probeer iets nieuws!

Ga optimaal leven, Ans