fbpx

Meer avontuur in je leven, zo begin je

Als ik zeg dat ik op groot avontuur ga, dan verwacht je nu misschien dat ik ga aankondigen dat ik een verre reis ga maken. Maar het mooie is dat je niet ver van huis hoeft om bijzondere avonturen te beleven.

avontuur

Daag je uit door avonturen te zoeken in kleine dingen. Dit voelt groots. Zeker zo leuk, betaalbaar, simpel en makkelijk te organiseren.

Mijn dagelijkse wandeling is een avontuur. Ik weet niet wat ik tegenkom. Al maak ik hetzelfde rondje als de dag ervoor, het is iedere keer anders. Ik kom andere mensen tegen, ik zie andere dingen. Tips om op avontuur te gaan:

Avontuur 1: Zoeken, plukken en verzamelen

Maak er een zoektocht van. Je kunt er allerlei soorten zoektochten van maken. Pluk mooie bloemen die je in de berm tegenkomt. Deze kun je thuis in een vaasje zetten of laten drogen. Ga op zoek naar takken, schors, kastanjes en maak er een verzameling van die je in een schaal legt of in een mooie compositie op de buitentafel legt. Verzamel steentjes of schelpjes als je een strandwandeling maakt.

Avontuur 2: Spannend

Trek er op uit als het donker is. Het liefst uit de stad en in een buitengebied waar zo min mogelijk lichtvervuiling is. Sta af en toe stil en kijk naar de sterrenhemel. Je ogen wennen langzaam aan het minimale licht en je zult steeds meer gaan zien en ontdekken in het donker.

Avontuur 3: Verwennerij

Maak een wandeling naar een lunchroom of restaurant. Dit is een favoriet van mij 😉 Een wandeling met een lekkere tussenstop. Halverwege de wandeling genieten van een cappuccino en soms met een taartje. Dit drink en eet ik mindful, zodat ik er extra van geniet. Kleine slokjes en hapjes, langzaam kauwen en proef alle smaken. Na dit genot hervat ik de wandeling.

Avontuur 4: Ontdekken

Alle steden hebben tegenwoordig uitgestippelde routes. Deze routes leiden je naar de mooiste plekjes. Je kunt deze via een kaart, een stadsgidsje of via een app lopen. Je moet aandachtig blijven om alles te zien en op de juiste route te blijven. Het is de perfecte manier om op ontdekking te gaan zonder al te veel voorbereiding maar wel het beste van de stad te zien.

Avontuur 5: Herhalen

Herhaal een week lang iedere dag dezelfde route. Welke verschillen merk je op?

  • Voelt de wandeling vandaag makkelijker of moeilijker.
  • Hoe is de temperatuur?
  • Kom ik dezelfde persoon (of personen) tegen?
  • Welke geluiden hoor ik vandaag?
  • Wat voel ik en kan ik opmerken?
  • Zijn er bloemetjes uitgekomen?
  • Wat kan ik nog meer aan verschillen ontdekken?

Schrijf het na de wandeling op en maak tijdens de wandeling foto’s van wat je allemaal aan verschillen kunt zien. Kun je er eventueel een fotoboekje van maken, heb je er daarna nog plezier van!

Ik ben erg benieuwd welk avontuur (of avonturen) jij kiest? Laat je weten hoe het is geweest? Ik hoor het graag!

Liefs,
Ans

P.S. Wil je met mij mee op avontuur? Mindful eten en mindful walking zijn bijvoorbeeld een onderdeel van de training ! Er zijn nog een paar plaatsjes vrij.

Meer informatie klik hier