fbpx

Ik heb geen tijd

Dit is wat ik vaak hoor. Het is zo druk geweest dat ik echt geen tijd had voor een oefening of momentje voor mezelf. Maar juist voor mensen die het druk hebben is dit precies het moment om mindful te zijn.

Nu is het beste moment voor mensen die geen tijd hebben.

Wanneer je het druk hebt dan is het lastig om tijd te nemen voor jezelf, een wandeling te maken, lekker te koken of bij iemand op de koffie te gaan. Helaas geldt dit ook voor mindfulness. Geen zin hebben om te oefenen, je er te onrustig voor voelen, ervan overtuigd zijn dat je echt geen tijd hebt hiervoor. Met als gevolg dat je maar door blijft rennen. Je voelt spanning, stress en opgejaagd.

ik heb geen tijd

Dit is een verraderlijke valkuil, want in je gedachten lijkt je leven soms veel drukker te zijn dan het in werkelijkheid is. Als je denken even tot rust komt, is het vaak zo dat je ook veel meer het gevoel ervaart dat het minder druk is en je meer vrije tijd beschikbaar hebt.

Dus stap af en toe uit de drukte van je hoofd. Maak toch tijd vrij of door te zetten op de momenten dat je geen zin of tijd lijkt te hebben voor mindful zijn.

En mindful oefenen hoeft echt niet veel tijd te kosten.

Want één simpele in- en uitademing volgen is al mindful. Eén keer observeren hoe de adem de neus in- en uitgaat en hoe hij de buik en borst doet bewegen, helpt om even uit je hoofd te komen. Je denken komt tot rust.

Wil je meer tips om zonder extra tijd relaxter te gaan leven en meer te gaan genieten? Kijk in je agenda en maak tijd voor de 6-weekse cursus.

Heb je de cursus al gedaan en wil je je nog meer ontwikkelen dan kun je starten met de 4-weekse vervolgtraining.

Heb je er in het nieuwe jaar meteen profijt van!.