fbpx

Hoe word ik een perfecte moeder?

Vraag jij jezelf ook vaak af: hoe doen die moeders dat toch? Altijd mooi gekleed, haren netjes gekapt, nagels gelakt, schoon en opgeruimd huis, geweldige kinderen, goede baan en een fijne relatie. Toen je nog geen moeder was, vond je dat heel gewoon. Nu je zelf moeder bent wil je dat ook, maar hoe doe je dat dan?

Het lijkt wel topsport

Je spiegelt jezelf aan dat plaatje van de ideale moeder en hierdoor stel je hoge eisen aan jezelf. Het gevolg is dat je altijd loopt te haasten. Het is iedere dag weer een uitdaging om alles gedaan te krijgen. Je brengt de kinderen naar school gekleed in joggingpak en met je haren snel in een knot. Thuisgekomen wacht er een ontplofte keuken en badkamer, dus meteen aan de slag om alles op te ruimen en te poetsen. Gezonde maaltijd verzinnen en boodschappen doen, ‘s middags met de kinderen spelletjes doen en knutselen, en dan koken met om je heen vermoeide en dreinende kinderen die een filmpje willen kijken. Maar dat is niet verantwoord … dus laat je het maar zo.

Frustratie omdat weer niet alles is gelukt

Je wil zo graag alles goed doen. Maar door het streven naar de perfecte moeder te zijn, word je juist een gestreste moeder. Je voelt je rot omdat het weer niet is gelukt en bent gefrustreerd dat je tekortschiet. Je wordt onzeker en de spanning en stress lopen elke dag op.

Let op!

Stress heeft een negatieve invloed op de opvoeding van de kinderen. Wanneer we gespannen zijn hebben we namelijk minder aandacht voor onze kinderen en voor onszelf. Door stress reageren we impulsiever, worden we sneller boos en kortaf. We schieten bij het minste of geringste uit onze slof en voelen ons daarna schuldig en rot.

Wat vind jij leuk?

Opvoeden gaat niet om streven naar perfectie of om altijd een leuke moeder te moeten zijn. Een kind heeft geen perfecte moeder nodig, maar een gelukkige moeder. Een moeder die goed in haar vel zit. Als je goed luistert naar je eigen gevoel, kom je er misschien wel achter dat je het juist fijn vindt om de dag te starten met een knot en comfortabel joggingpak. Omdat je dan als je opgeruimd hebt, juist rustig de tijd hebt om te douchen en aan te kleden. Er is meer dat je kunt doen, terwijl je je eigen gevoel volgt en niet afgaat op wat volgens ‘de regels’ perfect zou zijn. Misschien vind je spelletjes doen vervelend, doe dan iets met de kinderen wat jij wel leuk vindt. En ben je zelf vermoeid dan stop eens even met wat je doet en laat de kinderen bijvoorbeeld een filmpje op tv kijken. Zo af en toe is dat helemaal niet erg en kun jij even bijkomen. Op deze manier blijf jij je wel lekker in je vel voelen. Dus maak het jezelf niet zo moeilijk en word een happy moeder met happy kids!

Zo ben je de perfecte moeder

Laat je niet meeslepen met die negatieve gedachten dat je het niet goed doet. Als je van jezelf houdt en de keuzes maakt die voor jou goed voelen, dan doe je het precies goed. Heb je even tijd nodig voor jezelf, dan pak die tijd. Hierdoor word je milder en ga je weer van jezelf houden. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden. Je blijft trouw aan jezelf. Het mooie hiervan is dat je kind dit automatisch ook leert en overneemt. Jij bent zijn voorbeeld. De perfecte moeder dus! En wie weet kijkt die “ideale” moeder wel jaloers naar jou en was ze ook liever ‘s morgens wat rustiger de dag gestart in een joggingpak.

Liefs, Ans

P.S. Natuurlijk weet ik dat het lastig is om te veranderen, het is hard werken om dit te bereiken. Veel moeders zijn op weg geholpen door het LeefOptimaal mindfulness programma:

  • De aanpak is bewezen effectief, velen gingen je voor en zijn zeer positief.
  • Je wordt geïnspireerd en gemotiveerd om het nu echt anders te doen.
  • Je krijgt persoonlijke coaching om je doel te halen.

Dus stel je eens voor hoe 2022 zal zijn! Klaar met stress, meer tijd voor jezelf, je wordt een nog leukere moeder, bent gelukkig en gaat weer stralen. Neem de regie en investeer in jezelf: het LeefOptimaal Mindfulness programma is een mooi cadeau! Er zijn nog plekjes vrij bij de cursussen die binnenkort starten. Klik hier voor meer informatie.

Deze moeders hebben het dit jaar aangepakt en dit heeft ze het gebracht:

  • Fijne mindfulness training gehad. Ans steekt het praktisch in, dat werkte voor mij erg prettig. Met eigen voorbeelden, concrete info en tips toegespitst op de groep/persoon geeft ze een mooie training. Mij heeft het geholpen om meer rust te vinden in de dagelijkse “stress” binnen ons gezin.
  • Wat een super fijne ervaring om bij Ans een Mindfulness training te doen. Ans is erg goed in het luisteren naar je maar ook vooral in het geven van advies. Als ze benoemd wat ze ziet en vooral voelt komt dat recht uit haar hart. Het heeft mij erg geholpen om weer goed naar mezelf te kijken en vooral mezelf (weer) op de 1ste plaats te zetten. En echte aanrader om de fijne, persoonlijke training bij haar te volgen. Vooral niet twijfelen maar ik zeg gewoon doen.
  • Deze training is niet zweverig maar juist heel praktisch en nuchter! Lieve Ans, bedankt voor deze eye opener. Het was een kadootje voor mezelf en mijn investering meer dan waard!

Meer  informatie en aanmelden: LeefOptimaal mindfulnessprogramma