fbpx

Hoe mijn pruik heeft geholpen om blij en vrij te zijn

Hier zit ik weer op mijn bankje vol herinneringen, daar zat ik een aantal jaren geleden ook. Alle behandelingen achter de rug en mijn kale koppie begon te veranderen dus tijd om de pruik af te zetten. Maar wanneer doe je dat?

Mijn lieve vriendin Marlene toverde na een aantal verf beurten mijn grijze stekeltjes in blond. Dat was al beter! Tijd om met het gezin even te ontspannen na deze spannende tijd dus op vakantie. Een goed moment om de pruik af te laten. Het voelde even raar maar toen kwam er een gevoel van vrijheid.

pruik afzetten

En hier op dit bankje ging ook mijn masker “sterk” af. Alleen of met mijn lief de emoties laten komen. Ik heb mijn angsten gevoeld, de opluchting en gehuild maar ook gelachen. Het sterk zijn heeft me zeker geholpen tijdens de operaties en behandelingen. Maar hier op dit plekje heb ik eindelijk mijn emoties laten komen en gevoeld. Hierdoor leerde ik het te accepteren en los te laten. Ik kreeg weer mezelf terug en kwam er een andere Ans terug van vakantie.

Dus zet je masker af en krijg vrijheid en blijheid door jezelf te zijn en te laten zien.

Nu gaan we regelmatig terug naar dit bankje. Elke keer een dankbaar moment om hier weer te mogen zijn en te komen. En als we op dat bankje samen gaan zitten, dan voelen we ons sterk, liefdevol, gelukkig en zo dankbaar dat we er samen nog van mogen genieten.

Heb jij ook zo een plek met veel herinneringen? Ik ben benieuwd waar jouw plekje is.

Liefs, Ans

p.s. worstel jij om dingen los te laten en blijf je maar malen en piekeren erover. Sluit je aan bij de training die binnenkort start, ik help je graag hierbij.