fbpx

Het roer om? Niet twijfelen gewoon doen!

Hoe leuk is dat, ik zie een berichtje “Gooi het roer om”  en denk meteen: dat is echt op mij van toepassing! Van een kantoorbaan naar een eigen praktijk, dat had ik nooit bedacht voordat ik ziek werd.

Help!

Twaalf jaar geleden werd bij mij borstkanker geconstateerd, het is een heel traject geworden van operaties, bestralingen, chemokuren en daarna nog zeven jaar een hormoonkuur. Ik was erg bang voor het ziekenhuis en alle behandelingen dus ik dacht meteen: help, hoe ga ik dit doorstaan?

Geen zorgen voor de dag van morgen

Ik heb dit aangepakt door zoveel mogelijk dag bij dag te leven. Morgen een chemokuur? Dan kan ik me wel heel veel zorgen maken omdat ik weet dat ik heel ziek en beroerd wordt, maar vandaag is het nog niet zover. Dus ga ik vandaag proberen lekker te genieten en morgen zie ik wel weer.

Mindfulness iets voor mij?

In het ziekenhuis werd ik attent gemaakt op mindfulness training, dat is echt iets voor  jou Ans! Ik vond het heel zweverig, maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Dus gaan lezen over mindfulness en wat bleek: het was de aanpak zoals ik deed tijdens de behandeling. Na veel lezen en in de praktijk een cursus te hebben gevolgd, was ik zo enthousiast en heb ik het roer om gegooid.

Bij twijfel gewoon doen

Ik ben gaan studeren en wat vond ik dat spannend. Zou ik dat nog wel kunnen? Maar waar je passie is, dan gaat het vanzelf. Dus na 3 jaar studie en een aantal diploma’s op zak, ben ik voorzichtig begonnen, eerst met individuele training. Klanten waren erg enthousiast, dus uitgebreid met groepstraining. En nu een aantal jaren verder, een goed lopende praktijk.

Het roer om

Maak van gewone momenten, bijzondere momenten

Kanker doet veel met je, je wordt geconfronteerd met onzekerheid, de sterfelijkheid en kwetsbaarheid van jezelf. Maar ik ben er anders door gaan leven en ik maak nu van gewone momenten, bijzondere momenten. Ik geniet van iedere dag en zet me in om anderen te helpen om ook meer van het leven te gaan genieten.

Stop het piekeren

Nu krijg ik klanten die ook zijn geconfronteerd met kanker en dit is zo fijn om hun te helpen. Je weet hoe het voelt en ik geef handvatten waarmee het piekeren minder wordt en ze weer kunnen ontspannen. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en voelen ze beter wanneer ze tegen hun grens aanlopen. Ze gaan betere keuzes maken en voelen wanneer ze het anders aan moet gaan pakken.

Ik hoop dat mijn verhaal jou inspireert om goede keuzes voor jezelf te maken of deel het verhaal met iemand die het kan gebruiken. Al wordt er maar 1 iemand door geïnspireerd en gemotiveerd door het lezen van mijn verhaal, dan zou ik dat al geweldig vinden! Wil je meer weten dan mag je me ook altijd bellen. Ik hoor graag van je 😊

Lieve groet,
Ans

P.S. ben je tevreden over de persoonlijke ontwikkeling die je dit jaar hebt doorgemaakt? Al veel deelnemers hebben tijdens de training betere keuzes gemaakt en het roer om gegooid. Kijk hier voor de 6-weekse training