fbpx

Geen zorgen meer! 6 tips voor minder gepieker

Wat een drukte kan het zijn in ons hoofd. Zorgen maken over de schoolresultaten van je kind, je gezondheid, veranderingen op je werk en ga zo maar door. We worden er soms gek van. Van al dat getob en gepieker kunnen we somber worden. Pak het aan met deze 6 eenvoudige tips.

geen zorgen meer! Stop met piekeren

1. Hou je niet bezig met wat je niet in de hand hebt

Hoe dingen uitpakken hangt niet af van jouw hoeveelheid gepieker. Je kunt je zorgen maken over de ziekte van een vriendin, bang dat er onderweg iets gebeurt als de kinderen ‘s avonds laat naar huis komen, maar dit heb je niet in de hand. Door hierover te tobben, voorkom je het niet helaas. Het is verspilde energie die je beter had kunnen gebruiken.

2. Zorgen check

Schrijf een paar dingen op waarover je de komende tijd verwacht druk te maken of zorgen over maakt. Check deze lijst om de paar weken en kijk eens hoeveel er eigenlijk van uitgekomen is. Je zult waarschijnlijk zien dat veel of misschien wel alle zorgen onnodig waren.

3. Tegengif voor tobben

De natuur is het perfecte tegengif voor overmatig tobben. Als je naar buiten gaat en luistert naar de natuurgeluiden, ga je automatisch uit je hoofd. Ga je buiten sporten of wandelen dan zul je je ook energieker en minder gespannen voelen.

4. Baas over je brein

Als je het hebt over minder piekeren, denk je algauw aan mindfulness, en dat is ook niet zo vreemd. Mindfulness geeft je meer inzicht in je gedachten en gedachtepatronen, waardoor het makkelijker wordt om op tijd te stoppen als je aan het malen bent. Je wordt baas over je brein en leeft in het hier en nu.

5. Wat als…

Ontdek het verschil tussen een probleem en een scenario dat nog geen werkelijkheid is. Dat laatste begint vaak met: wat als….

6. Wat is het probleem nu?

Er is een groot verschil tussen tobben en iets oplossen. Bedenk of je nu iets kunt doen om het op te lossen. Als dat kan, doe het meteen. Als dat niet kan, laat het los.

Groetjes,
Ans

P.S. Baas over je brein worden? Velen zijn op weg geholpen door het LeefOptimaal mindfulness programma:

  • De aanpak is bewezen effectief, velen gingen je voor en zijn zeer positief.
  • Je wordt geïnspireerd en gemotiveerd om het nu echt anders te doen.
  • Je krijgt persoonlijke coaching om je doel te halen.

Dus stel je eens voor hoe 2022 zal zijn! Klaar met stress, meer tijd voor jezelf, minder piekeren, bent gelukkig en gaat weer stralen. Neem de regie en investeer in jezelf: het LeefOptimaal Mindfulness programma is een mooi cadeau! Er zijn nog een paar plekjes vrij bij de cursussen die binnenkort starten. Klik hier voor meer informatie.

Zij hebben het aangepakt en dit heeft ze het gebracht:

  • Ik schreef me in voor mindfulness omdat het echt niet goed ging met mij. Ik piekerde ontzettend veel en zat daarnaast echt heel slecht in mijn vel. Mindfulness werd door mijn omgeving al een paar keer geopperd en door de goede ervaringen die twee bekenden van mij hadden met Ans haar praktijk, besloot ik voor LeefOptimaal te kiezen. Gisteren tijdens de laatste sessie werd ik ontzettend geconfronteerd met het formulier dat ik de eerste les had ingevuld, omdat ik me besefte hoe erg ik erop vooruit ben gegaan sinds toen. Ik begon de eerste sessie met tranen van verdriet en sloot de laatste sessie af met tranen van geluk. Letterlijk. Dankjewel Ans!
  • Wat een super fijne ervaring om bij Ans een Mindfulness training te doen. Ans is erg goed in het luisteren naar je maar ook vooral in het geven van advies. Als ze benoemd wat ze ziet en vooral voelt komt dat recht uit haar hart. Het heeft mij erg geholpen om weer goed naar mezelf te kijken en vooral mezelf (weer) op de 1ste plaats te zetten. En echte aanrader om de fijne, persoonlijke training bij haar te volgen. Vooral niet twijfelen maar ik zeg gewoon doen.
  • Deze training is niet zweverig maar juist heel praktisch en nuchter! Lieve Ans, bedankt voor deze eye opener. Het was een kadootje voor mezelf en mijn investering meer dan waard!

Meer  informatie en aanmelden: LeefOptimaal mindfulnessprogramma