Ervaringen

Recensies en spontane reacties

Om mezelf te vinden en te leren luisteren naar wat mijn lichaam me te vertellen heeft, ging ik online op zoek naar mindfulness. Al snel kwam ik op de site van leefoptimaal terecht, de tekst sprak me meteen aan niet te zweverig. Ik heb me aangemeld voor een individuele cursus en kon vrij snel beginnen. Wat was het fijn om bij Ans te komen. Ze gaf me een warm welkom in een hele mooie rustige ruimte, hier kon ik echt tot mezelf komen. Ans heeft een mooie stem wat erg prettig is bij de oefeningen. Daar maak ik nu nog vaak gebruik van om even helemaal te ontspannen.
Ik kan veel makkelijker mijn hoofd uit zetten en mijn gevoel aan. Ik luister beter naar mijn lichaam waardoor de planning die ik maak veel beter in balans is.
Ans is rustig, behulpzaam, krachtig, ruim denkend, betrouwbaar. Kortom een prachtig mens die jou kan helpen om je te ontplooien tot de persoon die je wil zijn. Nogmaals bedankt Ans, ik kijk nu al uit naar de vervolg cursus!!!

Susanne

Allereerst werd ik door Ans hartelijk ontvangen, het was mijn eerste ontmoeting met Ans en het voelde meteen goed aan, ik voelde mij direct op mijn gemak. In een prachtige tuin is de praktijkruimte gevestigd waar de klankschaal sessie ging plaatsvinden. In de praktijkruimte is er veel licht en ik kon een fijne energie waarnemen. Ans legde eerst uit wat ze ging doen en vroeg ze welke deelnemers het goed vonden om tijdens de sessie de klankschaal op de buik te willen voelen. Ans begon eerst met een korte meditatie, fijn om zo te mogen beginnen. Toen de klankschaal op mijn buik werd gelegd, voelde ik de trillingen door het hele lichaam, alsof er iets werd losgemaakt, een bijzondere ervaring. Het voelde prettig om de klankschalen, de gong, en de andere instrumenten door het hele lichaam te voelen. Ans zei dat ik na de sessie - bij de afronding - helemaal vredig erbij lag, en zo voelde ik mij ook. De dagen erna heb ik het diepe ontspannen gevoel vastgehouden, ik heb mij lichter gevoeld en ik voelde de energie veel meer stromen. Het is een mooie ervaring, ik heb genoten. Dank je wel, lieve Ans en je gaat mij nog vaker terugzien!

S.J.

Ik ben op aanraden van een vriend mindfulness gaan doen. Omdat ik dit graag in Oss wilde doen kwam ik terecht bij Ans, leef optimaal. Ik kon direct starten met de 6 weekse cursus.
Ik wist niet wat ik van de cursus moest verwachten maar kan wel zeggen dat het me veel heeft gebracht
Ik sliep heel slecht en voelde me opgejaagd. Nu na de cursus slaap ik beter, kan ik beter relativeren en ben een stuk rustiger.
Uiteraard doe ik dagelijks 1 of 2 oefeningen en afhankelijk van mijn werkdag doe ik een aantal keren ademhalingsoefeningen.
Ik wandel veel maar doe dat nu bewuster geniet meer van de dingen om me heen.
Ans is een fijne vrouw die haar goede vibes op je overbrengt, ze is relaxed en kan de dingen goed verklaren en beschrijven. Niets moet en ze laat je voelen wat het beste bij jou als persoon past.
Ik raad het een ieder aan die wat mindfuller wil gaan leven
👍🌺

Juul

Ik schreef me in voor mindfulness omdat het echt niet goed ging met mij. Ik piekerde ontzettend veel en zat daarnaast echt heel slecht in mijn vel. Mindfulness werd door mijn omgeving al een paar keer geopperd en door de goede ervaringen die twee bekenden van mij hadden met Ans' haar praktijk, besloot ik voor LeefOptimaal te kiezen. Gisteren tijdens de laatste sessie werd ik ontzettend geconfronteerd met het formulier dat ik de eerste les had ingevuld, omdat ik me besefte hoe erg ik erop vooruit ben gegaan sinds toen. Ik begon de eerste sessie met tranen van verdriet en sloot de laatste sessie af met tranen van geluk. Letterlijk. Dankjewel Ans!

Anouk

Na de basistraining was ik al overtuigd dat ik de vervolg training bij je wilde volgen. Toen ik uiteindelijk een oproep van je kreeg voor de vervolgtraining kwam ik tot de conclusie dat ik er eigenlijk ‘geen tijd’ voor had.. Het ‘geen tijd hebben’ is een dagelijks probleem voor mij, en daarom juist de beslissing gemaakt de training wél te gaan volgen!
En wat ben ik blij dat ik de stap gezet hebt. want ondanks mijn drukke to do list met gezin/werk ect. was het iedere week een moment waarin ik even voor mezelf zorgde. Even de volledige focus op het hier en nu, met de heerlijke warme stem van Ans.
Wederom weer een aantal nieuwe oefeningen geleerd die enorm praktisch zijn en makkelijk toepasbaar. We hadden een fijn clubje, het was altijd gezellig en hebben veel gelachen.
Door de vervolg training ben ik ook weer oefeningen toe gaan passen uit de basis training.
Inmiddels heb ik verschillende oefeningen thuis toegepast en het helpt mij enorm om tussen mijn drukke leven door, te ontspannen. Dikwijls denk ik nu weer; oh..dit had ik eigenlijk eerder nodig gehad.
Ik geniet meer van de kleine dingen en ben minder prikkelbaar en heb meer geduld! Voor iedereen die twijfels heeft; ga nu voor jezelf zorgen en gun jezelf dit!

Gwenn

Kiezen wat bij je past, wat wil ik...wat voel ik. Wat ben ik aan het doen. Een paar maanden geleden wist ik het even niet meer. De trein denderde door met een automatische piloot. Wat gebeuren moest werd gedaan.....maar was ik blij... waar was ik.... wat wilde ik... word ik hier gelukkig en blij van.

Wat ben ik trots op mezelf en blij dat ik de knoop heb doorgehakt om bij Ans de training (en ook meteen het vervolg) te gaan volgen!!!!

Ik ‘leef’ weer... en ben onderweg naar Optimaal leven. Keuze’s zijn gemaakt... knopen zijn doorgehakt, beweging is terug, rustpuntjes voor mij alleen mogen er zijn. Het kan echt...

Zorgen voor jezelf, tijd voor jezelf maken maar ook aardig zijn tegen jezelf (ik kwam er echt achter dat ik voor mezelf niet zo lief en aardig ben geweest als voor een ander)

Ik ben veel meer blij, ik geniet weer van de gewone dingen, ik beweeg weer in de natuur en ik ontspan weer. Ik voel weer wat goed is voor mij!

Het zijn de kleine dingen die ‘t doen.... ook in de training. Blijven doen, blijven oefenen. Je pikt de dingen eruit die bij je passen, die goed voelen. Echt het heeft mij zoveel verder geholpen.... positieve levensverandering.

Niet twijfelen...go for it!

Cindy

De trainingen hebben mij veel handvatten gegeven om met de dagelijkse stress en situaties om te gaan. Ans is flexibel en zeer betrokken. Ik heb ontzettend genoten van de trainingen en ze gaven mij weer zelfvertrouwen.

Paul

Vorig jaar meldde ik me aan voor een mindfulness training bij Ans na een tip vanuit mijn werk. De insteek was om beter voor mezelf te leren kiezen, meer in het moment te kunnen zijn en minder te haasten. Door corona schoof de live training door naar maart/ april. In februari verloor ik heel plotseling mijn broertje en belandde in een zware periode. Na een fijn intake gesprek met Ans besloot ik om de training te gaan volgen. En wat heeft het mij geholpen! Ans heeft een heel warme, prettige benadering. Ze luistert echt naar je en kan op een fijne manier lesgeven. In een groep van 4 personen volgden we de training. Ieder met z'n eigen bagage. We leerden de gemakkelijk toe te passen skills. We kregen voor thuis reminders om verder te oefenen. Alles was bespreekbaar. Ik raad het iedereen aan! Het geeft me rust en ik durf al veel meer voor mezelf te kiezen. Juist in deze rouwperiode heeft me erg veel handvatten gegeven. Ik ga door naar de vervolg cursus!

Dion

Positief: Communicatie, Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde
Echt een aanrader om bij Ans de mindful training te volgen. In kleine groepjes, persoonlijk, met duidelijke voorbeelden en oefeningen en ook hele fijne oefeningen voor thuis.
Het heeft me meer inzicht gegeven in hoe ik leef en handvatten gegeven om dat meer mindful te doen. Ik slaap beter, kan me beter concentreren, ben minder gejaagd. Niks zweverigs maar je leert te leven in het hier en nu. Genieten van de kleine momenten op de dag. En ik heb geleerd mijn rust te pakken door de dag heen zodat ik met meer energie en vriendelijk voor mezelf en de ander in het leven sta. Heel blij dat ik bij Ans ben geweest, aanrader. Dank je wel Ans.

Margriet

Toen ik in 2020 met spanningsklachten liep kreeg ik de tip dat er een praktijk aan huis bij mij in de straat zat. Na het zien van de site was ik meteen om en heb me aangemeld voor de live groepstraining bij Leefoptimaal. Het is echt een prettige manier om kennis te maken met mindfulness en omgaan met stress. Ans is een geboren trainer, een prettige vrouw met een fijne uitstraling en een mooie stem. Zij begeleidt je erg goed door haar betrokkenheid en zorgt dat je gemotiveerd blijft middels reminders en oefeningen die je thuis kunt trainen. Naast professionaliteit heeft ze ook nog eens humor. Ik zat in een gezellige groep en ik hoefde maar over te steken. Het heeft me echt goed gedaan. Ik merk dat ik rustiger ben, beter in mijn vel zit en weet wat ik kan doen in stresssituaties of als ik gejaagd ben. Ik leerde beter naar mijn lichaam te luisteren. De dingen die je er leert zijn vrij eenvoudig en toch kun je ze zelf niet bedenken. Ik was bang dat het wat zweverig was of religieus maar dat is totaal niet. We hebben er van genoten met onze groep, met een lach en een traan.

Marlon

 

mogelijkheden bij LeefOptimaal