fbpx

Meer geluk in je leven

Van kleine dingen kun je zo blij worden! Even stilstaan waar jij dankbaar voor bent, is een super tool om een positief gevoel te krijgen.

Die kleine dingen zijn de juist grote dingen die het leven prachtig maken. Elke dag weer!

Sta jij weleens stil waar je dankbaar voor bent? Of denk jij dat dit in de grote dingen zit. Door dit te trainen krijg je steeds meer oog voor de kleine geluksmomentjes. Ik doe dit iedere dag voordat ik ga slapen en als ik wakker wordt. Even aandacht besteden waar ik dankbaar voor ben deze dag.

geluk en dankbaar

Start de dag met een lach

Het grote voordeel is dat ik in slaap val met positieve gedachten in plaats van al het gepieker over wat ik nog moet doen en zorgen maken over wat er is geweest. Ik slaap beter en word uitgerust wakker en ik start de dag met een geluksgevoel wat deze dag me gaat brengen. Door de dag met een positief gevoel te starten zul je hier de hele dag effect van hebben.

Meer geluk in je leven

We zijn niet altijd dankbaar maar we hebben genoeg redenen om het wel te zijn, want in elk donkere dag zit wel een lichtpuntje. Echt dankbaarheid voelen en uiten voor dingen die waardevol voor je zijn, is een ontzettend krachtig hulpmiddel om meer geluk in je leven te krijgen. Door een lijst te maken met dingen waar je dankbaar voor bent, zet je al een goede stap in de juiste richting.

Een voorbeeld van dingen waar ik dankbaar voor ben:

 • een wandeling in de natuur
 • in de tuin zitten en luisteren naar alle geluiden
 • mijn lieve vriendinnen waar ik altijd super veel lol mee heb
 • het zonnetje op mijn gezicht
 • een lekkere cappuccino
 • een nieuwe dag
 • mijn lieve man en prachtige kids
 • mijn bedrijf waar ik super trots op ben en zoveel leuke mensen door heb ontmoet
 • dat ik woon waar ik woon
 • na het eten een kop koffie met een stukje puur chocolade
 • mijn gezondheid
 • het mooie land waar ik mag wonen

Start iedere dag om simpel dankbaarheid te uiten door dank je wel te zeggen, tegen jezelf of hardop tegen iemand die iets doet waar je oprecht dankbaar voor bent. Je wordt steeds positiever en gaat optimaal leven!

Dank je wel lieve lezer dat je tijd hebt genomen om dit te lezen. En deel je lijstje op de facebook of instagram pagina van LeefOptimaal, zodat je mij en andere lezers kunt inspireren hoeveel er is om dankbaar voor te zijn.


P.S. Nog meer tools om blijer en optimaler te gaan leven? 11 en 12 mei starten er weer trainingen van LeefOptimaal om je hiermee te helpen.