fbpx

Blog motorrijden mindful?

Motorrijden en mindfulness?? Dat zweverige gedoe staat zover af van stoer motorrijden!

Wat heeft motorrijden met mindfulness te maken? Mindfulness is toch voor geiten wollen sokken typetjes, spirituele zweefjurken, tijdverdrijf voor mannen/vrouwen die niets beters te doen hebben.

Deze mening had ik jaren geleden ook. Niets voor mij, ik heb het veel te druk met mijn baan, sociale leven, verdriet geen tijd voor en gewoon geen aandacht aan geven dan heb ik er ook geen last van. Hard werken en lekker druk, druk, druk!!

Ik werd getriggerd om hierover te schrijven omdat ik de opmerking kreeg van een bezoeker: ik zie een bordje hangen met mindfulness en ontstress praktijk en hier staat een snelheidsmonster, zo dat past ook niet bij elkaar.

En dat bleef hangen in mijn hoofd en dus ga ik dat mindful oplossen door erover te schrijven 😊

Motorrijden is één met de machine, focus op het rijden, kijk goed om je heen, voel de pk’s onder je billen, hoor het krachtige geluid en natuurlijk voel de snelheid van het optrekken en geniet van de power onder je. Zo één met het moment van het genot van het motorrijden!

Mindfulness is één met het moment, focus op het nu, kijk goed om je heen, voel de stoel onder je billen, hoor de vogeltjes fluiten en natuurlijk geniet van het moment. Zo één met het moment! Maak van gewone momenten bijzondere momenten.

Motorrijden is juist mindful. Zodra je de motor start ga je over op de “mindful” modus. Je krijgt een kick als je hard optrekt en het gevoel bij een bochtje zodra je het gas opendraait dat de motor je door de bocht trekt! Ook het voelen van de snelheid die je ervaart met de kracht van de wind langs je lichaam en helm. Het op en neer schudden van je hoofd door deze kracht. En nu ik erover schrijf begint het weer te kriebelen om toch op de motor te stappen. Maar eigenlijk kan ik het gevoel zo oproepen en ben ik “nu” aan het genieten van de ritten die ik heb gemaakt met mijn motor.

Motorrijden is één zijn met het moment zonder andere gedachten, zoals ik moet nog dit…., had ik toen maar….., straks even nog dit doen etc.

Mindfulness is één zijn met het moment zonder andere gedachten, zoals ik moet nog dit…., had ik toen maar….., straks even nog dit doen etc.

Welke conclusie trek jij?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem gerust contact met me op.

Leefoptimaal
Ans van de Werf
06-23264472 (bel of app)
ans@leefoptimaal.nl

Hierna lezen