fbpx

Blog mindfulness app

Mindfulness app geprobeerd maar niet gelukt?

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk op je telefoon. Ook zijn er diverse mindfulness apps die je kunt installeren. Zo makkelijk en zo geïnstalleerd, maar dan…..

Heb je deze op je telefoon staan maar lukt het toch niet om dit te doen of vol te houden? Daar hoef je geen schuldgevoel over te krijgen nu je dit leest.

Ook ik maak me schuldig om een app te installeren die zo handig leek en vervolgens toch lastiger om te bedienen of niet helemaal duidelijk hoe het nu werkt en dan dus niets mee doen. Geen tijd hebben om de telefoon op te schonen zodat je vervolgens allerlei icoontjes op je telefoon ziet en door de bomen het bos niet meer ziet. Of na een opschoonbeurt van mijn telefoon allerlei apps tegen te komen waarvan ik niet meer weet waar het voor was of dat ik deze überhaupt om mijn telefoon had staan.

Apps zijn fijn maar het blijft lastig om iets in je eentje op te pakken en ook nog vol te houden. Het vereist een hoop zelfdiscipline, want het is heel makkelijk om iets anders eerst te gaan doen bijv. dat spannende boek lezen, op Netflix een serie kijken etc. Van uitstel komt op een gegeven moment altijd afstel.

Soms is het makkelijker om eerst dingen in de praktijk te leren. Je krijgt uitleg en wordt meteen geholpen met problemen en vragen die je hebt. Je wordt begeleid en krijgt een persoonlijke aanpak. Ook is er dan de beroemde stok achter de deur, die we soms allemaal weleens nodig hebben. En mogelijkerwijs ga je na de cursus daarna de app wel gebruiken.

Een mindfulness app is prima om te gebruiken maar herken je dit bovenstaande verhaal dan kijk eens of een mindfulness training niet beter bij jou past. Een training waarin je investeert in jezelf en leert hoe je je leven een mooie wending kunt geven.

Geen training van maanden lang, maar een korte cursus waar je je verdere leven profijt van hebt. Eigenlijk kan ik het niet beter omschrijven als deze deelnemer van mijn training.

Mindfulness bij Leefoptimaal is echt een aanrader! Ik heb 8 fijne weken op een mooie en rustgevende locatie mogen ervaren. Ans neemt echt de tijd voor je en geeft praktische adviezen en nieuwe inzichten. Ik heb ervaren dat mindfulness zo veel meer is dan alleen oefeningen om te ontspannen. Het helpt me om te stoppen met piekeren, tot rust te komen en alles vanuit een ander perspectief te bekijken; positiever in het leven te staan. Deze training is echt een cadeautje voor jezelf!

Nieuwsgierig geworden dan kun je hier nog meer ervaringen van deelnemers lezen.

Misschien vind je dit ook interessant