Blog songfestival; mindful met muziek

mindfulness oefening

Songfestival met Duncan

Zaterdagavond was het zover, het songfestival had ik afgelopen jaren niet meer gevolgd maar nu met de grote kanshebber Duncan ging ik er toch echt voor zitten. Wat een knappe prestatie en wat zijn we trots op hem!

Tijdens het songfestival viel me weer op wat muziek allemaal teweeg brengt en wat het met je persoonlijk kan doen en betekenen.

Muziek kan je stemming beïnvloeden en kan somberheid, angst en stress verminderen. Je kunt er blij van worden, herinneringen oproepen van een ontmoeting, vakantie, avondje uit of aan een persoon. Maar je kunt er ook somber van worden, het roept allerlei gedachten en emoties op.

Hierbij een mindfulness muziek oefening die je kunt gebruiken om je gemoedstoestand te veranderen.

Zoek eens een paar liedjes uit in verschillende stijlen, bijv. Happy -Pharrell Williams, Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij, Alive – Pearl Jam, What a wonderful world – Louis Armstrong, Time To Say Goodbye – Andrea Bocelli, Tears In Heaven – Eric Clapton.

Zoek een lekker plekje op en luister de liedjes die jij hebt uitgezocht achter elkaar. Bij elk liedje luister je aandachtig en ervaar wat je voelt en welke emotie en stemming roept dit bij jou op. Merk eens op wat dit met je doet en voel bij welke stijl je een positief of een rustig gevoel krijgt.

Maak nu een lijst (of meerdere lijsten) met favoriete liedjes waar je blij en positief, rustig of ontspannen van wordt. Deze songs kun je luisteren als je last van stress hebt of wat angstig of somber bent en je gemoedstoestand wilt veranderen.

Geniet ervan en laat je lekker ontspannen door jouw muziek, heerlijk mindful en ontstressen!

Liefs, Ans

p.s. ik ben benieuwd welk liedje jouw favoriet is.

 

meer mindfulness oefeningen