fbpx

Blog kleding stress?

Kleding stress

Wat kan ik toch staan te treuzelen bij de kledingkast, wat zal ik nu toch eens aandoen. De planken liggen vol, de stapels zijn zo hoog dat ze omvallen tegen elkaar. Lichte paniek want er ligt meer dan genoeg, ik voel me schuldig want het is toch absurd dat ik ondanks al die kleren nog niet weet wat ik aan moet doen.

Wat een uitstelgedrag! Al een tijd weet ik dat ik de kledingkast moet opruimen, maar smoesjes verzinnen ben ik af en toe wel goed in, te druk, vandaag te mooi weer, ik doe het morgen, etc…. Is dit herkenbaar?

Vanmorgen ben ik alle stapels eruit gaan halen en wat ik een jaar niet aan had gehad, dat is bestemd voor de kringloop. En nu heb ik na een paar uurtjes sorteren een overzichtelijke kast. Ik kwam zelfs een mooie blouse tegen die ik was vergeten, omdat deze verstopt zat in een stapel. Ik zie weer wat ik heb en wat te combineren is met elkaar. Een opgeruimd gevoel en mijn uitstel gedrag aangepakt, oh wat voelt dat goed!!

Stel vervelende klusjes niet te lang uit, je voelt je schuldig en het blijft knagen. Start je dag met een klusje wat je elke keer uitstelt en de rest van de dag heb je profijt van een positief en trots gevoel.

Hierna lezen