fbpx

Blog geen puf om iets te doen?

Heb je nog van alles te doen en geen energie om te beginnen? Geen puf om iets op te pakken?

Wat kon ik me hier schuldig over voelen. Mijn to-do lijstje stond vol en ik wist niet waar ik aan moest beginnen en kreeg ik uitstelgedrag. Het gevolg was dat ik Candy Crush aan het spelen was, social media continu aan het bekijken was. Dit hielp al helemaal niet bij aan mijn gevoel, sterker nog het werkte alleen maar tegen mij.

Uitstelgedrag

Steeds dat knagend stemmetje in mij dat zei: sta eens op en begin eens met de badkamer schoonmaken, naar de sportschool, afspraak maken bij de tandarts, administratie bijwerken etc. En ondertussen nog een spelletje en dan begin ik echt, nog even nieuws checken, en dan begin ik echt, nog even facebook lezen, en dan begin ik echt….

En voordat ik het wist was mijn vrije dag voorbij en had ik geen klusje gedaan van mijn lijstje, terwijl ik de volgende dag weer naar het werk moest. Uitstel gedrag leveren negatieve gedachten op en je voelt je somber.

Hoe draai je dit om en ga je er een leuke vrije dag van maken, zonder je rot te voelen of schuldig te voelen?

Bij het begin van de dag maak je een lijstje van alle dingen te doen. Bepaal dan wat er vandaag echt moet gebeuren, dus bedenk bij alle taken: moet dit vandaag echt of kan het niet wachten tot morgen of volgende week.

Begin daarna meteen met het klusje op nummer 1, dus wat echt vandaag moet gebeuren, bijv. de badkamer schoonmaken, een lastige email beantwoorden. Start meteen en meestal valt het dan wel mee. Na dit klusje heb je de rest van de dag het gevoel van een vrije dag in plaats van je hele dag schuldig voelen dat je de badkamer nog moet schoonmaken en somber bent. Je kunt dan lekker doen waar je zin in hebt, je krijgt ook een positieve boost omdat je het klusje hebt geklaard waar je tegenaan zit te hikken.

Wil je meer tips en persoonlijke begeleiding, neem deel aan een groepstraining waarbij je persoonlijke coaching krijgt. Zie hier ervaringen van deelnemers.

Zijn er vragen, mail of bel dan gerust even.

Ans

Hierna lezen