fbpx

Bestaat Blue Monday? Super tips voor deze dag (maand)!

De term Blue Monday is verzonnen door de psycholoog Cliff Arnall als de meest depressieve dag van het jaar. Britse media kwamen na onderzoek erachter dat hij werd betaald door een reisprogramma. Dit reisprogramma had in januari altijd te kampen met teruglopende advertentie inkomsten en zocht een manier om mensen juist nu vakanties te laten boeken.

Januari is niet de vrolijkste maand van het jaar

De korte dagen helpen niet mee. Je staat op in het donker en als je klaar bent met werk is het weer donker. Kijk je overdag uit het raam dan zie je vaak grijze lucht en regent het .De eerste goede voornemens zijn helaas mislukt, je buik is niet minder groot en je sigaretten zitten alweer in je tas.

Super tips

Hoewel Blue Monday niet bestaat, is januari een donkere maand en er bestaat er wel degelijk zoiets als een winterdepressie. Hier een aantal bruikbare tips:

  • Muziek werkt geweldig als je een dipmoment hebt. Zet vrolijke muziek op en zing of neurie mee. En als het kan maak je een dansje.
  • Ga naar buiten en omarm de schoonheid van de natuur. Als je loopt dan vertraag en voel de kracht van de aarde. Plus je tankt meteen daglicht in plaats kunstlicht.
  • Een paar minuten lachen geeft je een fijn gevoel en vermindert meteen het dipgevoel. Surf naar geestige websites, kijk grappige films of series of lees een humoristisch boek.
  • Lees of kijk het nieuws 1 keer op een dag. Dit is meer als genoeg om bij te blijven. Het nieuws levert negatieve gedachten op dus probeer dit zo min mogelijk te doen.
  • Ga eens een half uurtje eerder naar bed en doe de bodyscan. Je wordt ontspannen en hierdoor zal je dieper en rustiger slapen. Begin je de volgende dag uitgerust en vrolijker. Deze kun je hier gratis luisteren.

Maak er een positieve maand van!

Ans