fbpx

Over Ans

Na een aantal jaren geleden te worden geconfronteerd met kanker is mijn motto “geen zorgen voor de dag van morgen” geworden. Dit hielp mij om tussen de operaties en behandelingen door  zoveel mogelijk te genieten. Na dit traject ben ik gaan zoeken en kwam ik in contact met mindfulness. Mijn vooroordeel dat het “zweverig” is, bleek juist tegenovergesteld.

ans

Mindfulness heeft mij veel gebracht. Ik slaap beter en sta ’s morgens fitter op, ben minder bang om afgewezen te worden en pieker bijna niet meer. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik alles intenser beleef. Als ik ging wandelen met de hond, dan was ik in gedachte bezig met wat eten we vandaag, ik moet die nog bellen…..

Nu geniet ik van de wandeling met mijn hond Isa, geef haar een aai en voel hoe lekker zacht ze is, ik hoor de vogeltjes fluiten en voel de wind op mijn gezicht. Als ik thuis kom ga ik even zitten en dan pas maak ik mijn boodschappenlijstje voor het eten vanavond. Dit kost evenveel tijd maar ik geniet meer van de momenten en het is een stuk rustiger in mijn hoofd geworden.

Ik leef nu gelukkiger en rustiger. Door mindfulness hoef je je leven niet totaal om te gooien om meer geluk te ervaren, je hoeft alleen je gedachten bij te sturen. Door mijn ervaring heb ik de stap durven zetten om te gaan studeren en daardoor mijn droom kunnen verwezenlijken mensen te helpen om meer te gaan genieten van het leven.

Ans van de Werf - van Leur

De studies counseling, rouwverwerking, mindfulness based cognitive therapy en mindfulness met kinderen en ouders heb ik met succes afgerond.  Na mijn studies heb ik met een aantal ondernemende en inspirerende studiegenoten een training opgezet die succesvol is. Ik geef nu met veel enthousiasme fulltime mindfulnesstraining in mijn praktijk in Oss.


meer over mij